EERSTE KLAS ROMANTIEK IN AMSTERDAM NOORD

Amsterdam bikes by the canal

Amsterdam, 5 februari 2020: We kunnen niet meer om Amsterdam Noord heen. Het is hip, het is leuk én… het is romantisch. En laten we wel wezen, die Amsterdamse grachten, die hebben we inmiddels toch welgezien? Romantiek met de hoofdletter R vind je deze Valentijnsdag in Noord tussen de loodsen vol met street-art en de fijne lokale hotspots. Tijd om je tijdens Valentijnsdag de oversteek te wagen. Yotel tipt alle redenen om de dag van de liefde in Noord te vieren. En wist je dat het dit jaar op vrijdag valt? Blijf dus maar lekker het hele weekend plakken. Bij de hippe nieuwkomer YOTEL bijvoorbeeld.

1. Fiets je verliefd
Neem een tandem of een stalen ros voor jezelf en trek er op uit. Fiets vanaf de Buiksloterweg dieper Noord in en geniet van de natuur in het moderne Noorderpark of het weelderige Vliegenbos. Het kleinste kerkje van Amsterdam wil je ook niet missen: dit witte Meerpadkerkje vind je langs het Meerpad, vlak boven het Vliegenbos.

2. YO In My Heart-cocktail
Moet er nog wat ijs gebroken worden of weet je inmiddels al dat jij en je date het goed doen op een beetje alcohol? Drink dan een speciale Valentijnscocktail in de KOMYUNITI van nieuwkomer YOTEL. De ‘YO In My Heart’ Cocktail is speciaal samengesteld voor deze romantische gelegenheid en bestaat uit blueberry infused gin, vanilla syrup, lemon juice en egg white. Dit is ongetwijfeld een goed begin van je Valentijnsnacht.

3. EYE Filmmuseum
Strijk hier aan het einde van de dag neer voor een prachtig uitzicht op het IJ en Amsterdam Centraal Station. De grote ruimte vibreert door de schittering van het water op het plafond, de sfeer is goed en de tentoonstellingen spraakmakend. En als je geen zin hebt om met je date te praten, ga je toch lekker de bioscoopzaal in?

4. Ménage a trois
Want eerlijk is eerlijk, moderne liefde laat zich niet meer vertellen met wie en met hoeveel. Daarom heeft YOTEL gewoon cabins (slaapkamers) waar je gezellig met z’n drieën kunt slapen. Voor als je niet kunt kiezen tussen je Tinderdates of je relatie weer wat spanning in wilt blazen. Natuurlijk kun je er ook gewoon terecht in de cabins voor twee.

5. Struinen door de IJ-hallen
Misschien niet het toppunt van romantiek, maar wel de manier om erachter te komen of jij en je partner dezelfde smaak hebben in vintage kleding, meubels en andere hebbedingetjes. Vergeet de tijd, struin lekker rond en tel je vondsten naderhand onder het genot van een goede borrel bij IJver. De IJ-hallen vinden plaats op zaterdag 15 en zondag 16 februari op de NDSM-werf. Dus als je in Noord overnacht, zijn de IJ-hallen op loopafstand.

6. NDSM street-art
Street-art is hot. Komend jaar opent er zelfs een heus street-art museum op de NDSM-werf, maar voor het zover is kun je nu alvast tussen de oude loodsen door struinen en genieten van al het moois wat deze plek te bieden heeft. Op iedere muur, loods en braakliggend stuk beton vind je wel een kunstwerk. Gecreëerd door een van de artiesten die hun woon- en/of werkplek op deze creatieve broedplaats hebben.

7. High on love in de A’dam Toren
(Verliefde) kriebels gegarandeerd. Als je in de stalen schommel over het randje van de A’dam Toren zwiept, voel je je weer even alsof je je eerste basisschool liefde kust. Het uitzicht over Amsterdam is adembenemend en als je het te koud krijgt, daal je een verdieping naar de panoramische bar van MADAM.

Download article